Založ si blog

Výzva S O S

(Malá úvaha pred voľbami)

Sklamali ste sa v politických stranách, do ktorých ste pred časom vkladali všetky svoje nádeje o lepšej budúcnosti vás, vašej rodiny a celej spoločnosti? Nič ešte nie je stratené! Flintu do žita ani do kukurice neodhadzujte. Vedzte, že strany sú v tom nevinne. Chyba je v ľuďoch, ktorí sa zmocnili v nich funkcií a zlyhali nielen politicky, ale aj odborne a mravne.Stalo sa tak preto, že ich prvoradým záujmom nebol človek a jeho spokojnosť ale vlastný zištný prospech na úkor iných.

To všetko je ešte možné zmeniť ak o túto zmenu prejavíte skutočný záujem. A to už pri najbližších voľbách do zastupiteľských orgánov od najnižších až po parlamentné voľby, ktoré nás čakajú už o necelé tri mesiace. K tomu stačí málo, vybrať a potom aj zvoliť ľudí na úrovni potrieb našej doby nezašpinených politikárčením, rozkrádaním spoločného majetku, korupciou, mafiánstvom a inými neduhmi hraničiacimi so zločinnosťou.

Ak tak urobíte vaše doterajšie sklamania sa môžu stať a určite aj stanú nielen novou nádejou ale aj skutočnou obrodou  „mladej nevesty“ Slovenskej republiky, našej krásnej domoviny.

Nechceme vám radiť, koho áno-koho nie, ani viesť pri voľbách za ručičku. Ste dospelí a vzdelaní jedinci s bohatými skúsenosťami s politikmi z opozície aj koalície. Máte vrodený inštinkt, riaďte sa ním, ten vás nesklame.Pravda, jednotlivec hoc ako silný nezmôže veľa proti státisicom. Sklamaných sú státisíce, nezmôžu však nič, alebo len veľmi málo lebo sú nejednotní, roztrúsení po jednotlivých pracoviskách, spolkoch, stranách, nehovoriac už o nezamestnaných. Zjednotiť túto driemajúcu silu aby sa prejavila v skutkoch, v činoch vedúcim ku skutočným zmenám na to je potrebné ju zorganizovať, zjednotiť do efektívnej strany, ktorá oproti iným stranám nebude cieľom pre splnení ambícií ich funkcionárskych špičiek, ale jedine nástrojom a prostriedkom pre naplnenie tých vznešených ideálov, ktoré sú od nepamäti ideálmi sklamaných a utláčaných.

Podujali sme sa na túto sizyfovskú prácu zjednotenia sklamaných do jednotnej strany s názvom Strana Obrovsky Sklamaných. Strana SOS je nielen výkričníkom nad minulosťou ale nádejou záchrany pre budúcnosť.Preto voláme do nej všetkých, pretože to nie je a ani nebude strana výberová. V nej sa majú šancu uplatniť všetci, ktorí môžu a chcú svoje tvorivé schopnosti využiť pre  všeobecný záujem dobra našej domoviny.

Nebude to ani strana cecharská. Svoje miesto v nej nájde každý či pracuje za počítačom, vo fabrike, na poli, alebo vo výskume kozmu.

Nebude ani stranou konfesionalnou. Rovnaké sklamania vytvárajú priaznivé podmienky pre spoločnú prácu tak katolíkov, evanjelikov, kalvínov, židov, či iných vierovyznaní alebo bezvercov a ateistov.Každý bude môcť rovnako prispievať k obrode spoločnosti a tým sa aj zbavovať svojho sklamania.

Nebude stranou ani čiste jednofarebne nacionálnou. V jej radoch majú slobodné miesto tak národne irečití Slováci, ako aj bratia Česi, rovnako občania národnosti maďarskej, ukrajinskej, poľskej, slovom všetci ktorým je Slovenská republika domovom a domovinou, lebo všetci spoznali za tie dve desiatky rokov čo je to sklamanie aj  v tejto mimoriadne citlivej oblasti.

Hlavní príliv do našej strany očakávame z jednotlivých už existujúcich politických strán a hnutí, kde sa nachádza najväčšie množstvo sklamaných a podvedených. Nemajúc inej alternatívy a východiska ostávali doteraz v týchto stranách len zo zotrvačnosti.To je však už minulosť! Lebo ich alternatívou a východiskom je tu ich nová strana – STRANA OBROVSKY SKLAMANÝCH jednoducho S O S .

Poučení našou uvedomelou skúsenosťou, verní tisícročným skúsenostiam, zápasom spravodlivých no vždy klamaných a nekresťansky zneužívaných bude naša strana  SOS:

– v zárodku likvidovať každý pokus o podvádzanie, zneužívanie postavenia a funkcií a klamstvo.Vydávať biele za čierne alebo naopak bude neprípustné a bude sa exemplárne trestať nezávislými verejnými zhromaždeniami alebo súdmi.,

-napomáhať a organizovať pozitívnu ľudskú činnosť, najmä výrobu, distribúciu a spotrebu tak aby zabránila veľkému, bohapustému plýtvaniu zdrojov a ľudskej práce

-vedomí si toho, že ľudská práca nie je hračka ale najvážnejšia ľudská činnosť bude dbať aby jednotlivci od útleho  veku boli vychovávaní k úcte k práci, aby ju vykonávali zodpovedne pre úžitok svoj a spoločnosti v ktorej žijú. Nie drina, ani drezúra ale radosť z každej vykonanej a užitočnej práce musí byť výzvou do vlastných radov!

-mimoriadne sa bude ceniť  pomoc, solidarita s tými, ktorí už svoj diel práce už vrchovato odviedli, a žijú zo skomných prostriedkov svojich starobných dôchodkov, ako aj ľudí bezvládnych, hendikepovaných, ako aj tých, ktorým pomery, ktoré nezavinili, vzali možnosť  vlastnou prácou uživiť seba a svoje rodiny.

-budeme s  najväčšou odvahou a zanietením odporovať každému zlu, nech má akýkoľvek pôvod a zástancov mocných tohto sveta. V spojenectve sklamaných celého sveta sa naša SOS postaví proti najväčšiemu a odpornému zlu akým je vojna, vedená v záujmoch bohatých a mocných, ničiaca všetko čo jej príde do cesty, hlavne však to najvzácnejšie čo na tejto modrej planéte existuje, to je mysliaca a pracujúca ľudská bytosť – človek sám.

Naša SOS svojich priaznivcov a podporovateľov neorganizuje na základe prihlášok alebo iným spôsobom, a už vonkoncom nie sľubovaním výhod a brebend. Nás spája jednota ducha sklamaných a to, že sa slobodne rozhodujeme v duchu našich zásad sklamaných na každom mieste a za každej situácie, vrátane pri blížiacich sa voľbách do NR SR.

Kde kto si zakladá stranu, prečo by si ju nemohli založiť aj státisíce sklamaných?

K výročiu, ktoré „otriasa“ Maďarskom aj po 100 rokoch. (-2)

18.05.2020

Rozpad Uhorska a vznik nástupníckych štátov. Pripomeňme, v októbri roku 1918 vstúpil proces rozkladu Rakúsko – Uhorska do vrcholného štádia. Vrcholil aj boj doma aj za hranicami Uhorska za sebaurčovacie právo Čechov a Slovákov a ich úsilie o utvorenie spoločného štátu Československej republiky (ČSR). A 28.októbra 1918 Národným výborom v Prahe a 30.októbra 1918 [...]

K výročiu, ktoré „otriasa“ Maďarskom aj po 100 rokoch. (-1)

18.05.2020

Cestu k Trianonu si dláždili Maďari. Noviny na Deň víťazstva 8. mája 2020 priniesli správu, že maďarský premier Viktor Orbán študentom, ktorí sa zúčastňujú maturitných skúšok s prianím veľa šťastia pridal aj „obrázok s globusom označujúcim hranice územia historického Uhorska“ .. Proti takejto premierovej „výuke zemepisu“ sa ohradili [...]

Iredenta znovu ožíva!

27.04.2019

Pred Slovenským veľvyslanectvom v Budapešti (ale nielen tam) sa v sobotu 13. apríla t.r. konalo protestné zhromaždenie, ktorého organizátorom bolo „Hnutie Maďarov“ (Mi hazánk mozgalom). Podľa organizátorov, zhromaždenie sa konalo ako „protest proti krivdám páchaným na Maďaroch na Slovensku“, ktorých údajným ostatným prejavom bol schválený zákon o štátnych [...]

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

Matúš Šutaj Eštok, Vianoce, hasiči, policajti, Štedrý deň

Policajti vo veľkom odchádzajú do civilu. Šutaj Eštok ich chce udržať tisícovými odmenam

25.04.2024 04:00

Kým financmajster uťahuje opasok, minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas) sľubuje policajtom nové finančné príspevky, ako aj valorizáciu tých, čo už dostávajú

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 111426x
Priemerná čítanosť článkov: 2932x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy