Založ si blog

O čom sa u nás moc nepíše.

 

Nejaký pofidérny herec menom Kemka vraj v relácii u Š. Hríba označil prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Vladimíroviča Putina za vraha! Človek, ktorý označí niekoho za vraha len tak mirnyx-dirnyx, nemôže mať všetkých päť pokope. O inom prezidentovi sa lichotivo vyjadril, že je anjel. Na Donalda Trumpa sa moderátor Š.H. nepýtal, hoci práve toto meno hýbe súčasným svetom.

O D. Trumpovi sa však zmienil na tlačovej konferencii po stretnutí s Moldavským prezidentom Igorom Dodom, práve prezident RF V.V. Putin. Pochopiteľne boli to odpovede na otázky novinárov ohľadne tzv. zasahovania ruských hackerov do prezidentských volieb v USA. Jednoznačne odmietol akékoľvek zasahovanie zo strany ruských tajných služieb, pričom „objednávateľov falzifikátov“ na Donalda Trumpa označil za horších ako „prostitútky“. Lebo ako povedal „prostitúcia je nedôstojný sociálny jav, pretože mladé ženy zaoberajúce sa týmto remeslom alebo s ním súvisiacim si nemôžu inak zabezpečiť slušnejší život, pričom to ale nie je poväčšine ich vina, ale vina spoločnosti a štátu. Na druhej strane, tí čo si objednávajú falošné svedectvá, ktoré sa teraz šíria proti zvolenému prezidentovi USA, a vyrábajú ich s cieľom politického boja – „sú horší ako prostitútky“, prehlásil prezident Putin.

Vyhlásil, že nemá žiaden dôvod brániť D. Trumpa, ani útočiť proti nemu. „Nikdy som sa s ním nerozprával, nestretol a ani neviem čo má v úmysle robiť na medzinárodnej aréne“. Nuž a preto, ako dôvodil ďalej, nemá nijaké dôvody proti nemu útočiť, kritizovať ho za niečo, alebo z akéhokoľvek dôvodu obhajovať alebo zastávať. „Pravdaže, nebudeme sa obracať ani na Nobelov výbor, so žiadosťou, aby mu udelili Nobelovu cenu za matematiku, fyziku či akýkoľvek iný odbor. Nemám žiaden dôvod to robiť“. Prezident Putin je toho náhľadu, že v Spojených štátoch prebieha ostrý vnútropolitický zápas, a to bez ohľadu na to, že prezidentské voľby už skončili. „Pozorujeme v USA pretrvávajúci ostrý politický boj, bez ohľadu na to, že prezidentské voľby skončili a to s presvedčivým víťazstvom Donalda Trumpa“, opakovane zdôraznil.

No existuje podľa názoru V.V. Putina kategória ľudí, ktorá odchádza s ohľadom na danú situáciu so cťou , ale je aj druhá, „ktorá sa donekonečna lúči, ale neodchádza“! Podľa jeho názoru existujú v USA „určité sily, ktoré sa snažia spochybniť legitimitu zvoleného prezidenta D. Trumpa a „v rámci tohoto (prezidentského „b“) boja, podľa môjho názoru“, konštatoval Putin, „existuje niekoľko úloh, možno je ich viac, no niektoré sú jasné a očividné:

Prvá – sa usiluje spochybniť legimitu zvoleného prezidenta USA. Zároveň v tejto súvislosti chcem poznamenať, že tí čo to robia chtiac alebo nechtiac spôsobujú záujmom USA veľkú škodu. Mám pocit, akoby vytrénovaní v Kyjeve sa pokúšali organizovať majdan vo Washingtone, len aby zabránili D. Trumpovi zaujať úradný post prezidenta!

Druhá – sa týka toho za každú cenu zviazať ruky-nohy prezidentovi aby mu zabránili realizovať sľuby a úlohy. ktoré v rámci volebnej kampane predostrel americkým občanom týkajúce sa  problémov a ich riešenia doma ako aj na medzinárodnom poli“.

Ešte treba pripomenúť, že pred niekoľkými dňami americké médiá s odvolávaním sa na „tajné dokumenty“ oznamovali, že ruské tajné služby disponujú kompromitovanými materiálmi na D. Trumpa. No rýchlo, podľa vyjadrenia zvoleného prezidenta americká rozviedka túto informáciu označila za lživú.

To si ozaj myslia, že v tom Rusku tajné služby nemajú iné na práci len „sliediť“ za každým miliardárom z USA alebo inej krajiny, len aby ho nachytali pri nejakých „záletoch“, a potom keď ho náhodou budú voliť za prezidenta aby ho vydierali? Až tak hlboko dochádza k degradácii politických elít na tak „obdivovanom“ západe vrátane Spojených štátov?

Zdroj: Internetový Kommersant.ru, 17.01.2017.

Volne preložil autor blogu..

K výročiu, ktoré „otriasa“ Maďarskom aj po 100 rokoch. (-2)

18.05.2020

Rozpad Uhorska a vznik nástupníckych štátov. Pripomeňme, v októbri roku 1918 vstúpil proces rozkladu Rakúsko – Uhorska do vrcholného štádia. Vrcholil aj boj doma aj za hranicami Uhorska za sebaurčovacie právo Čechov a Slovákov a ich úsilie o utvorenie spoločného štátu Československej republiky (ČSR). A 28.októbra 1918 Národným výborom v Prahe a 30.októbra 1918 [...]

K výročiu, ktoré „otriasa“ Maďarskom aj po 100 rokoch. (-1)

18.05.2020

Cestu k Trianonu si dláždili Maďari. Noviny na Deň víťazstva 8. mája 2020 priniesli správu, že maďarský premier Viktor Orbán študentom, ktorí sa zúčastňujú maturitných skúšok s prianím veľa šťastia pridal aj „obrázok s globusom označujúcim hranice územia historického Uhorska“ .. Proti takejto premierovej „výuke zemepisu“ sa ohradili [...]

Iredenta znovu ožíva!

27.04.2019

Pred Slovenským veľvyslanectvom v Budapešti (ale nielen tam) sa v sobotu 13. apríla t.r. konalo protestné zhromaždenie, ktorého organizátorom bolo „Hnutie Maďarov“ (Mi hazánk mozgalom). Podľa organizátorov, zhromaždenie sa konalo ako „protest proti krivdám páchaným na Maďaroch na Slovensku“, ktorých údajným ostatným prejavom bol schválený zákon o štátnych [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 111444x
Priemerná čítanosť článkov: 2933x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy