Založ si blog

Tichá vražda s politicko-mocenskými ambíciami.

 

Je očividné, že spáchaný zločin nemá rukopis nejakej talianskej či inej zahraničnej mafie! Pretože jej to neprosperuje. A ani článok zavraždeného novinára nemá takú dekadenciu, aby kvôli verejnosti dostupným informáciám, ktoré menovaný novinár zhromaždil obrátila na seba pozornosť a ohrozila svoje ďalšie pôsobenie na teritóriu, ktoré si už podmanila. V tomto ohľade úplne súhlasím s názorom p. Žitného, ktorý vyslovil v rozhovore s českým novinárom a je dostupný na internete. Nie, zahraničná mafia v tom určite nemá svoje prsty. Ale, kto teda? Odpovedať na túto otázku, aby sme si predom neujasnili zmysel tohto činu, by viedlo len do bludišťa, o čo usilujú práve tí čo tento ohavný sofistikovaný čin naplánovali a aj zrealizovali.

Dávnejšie, deň po vražde som bol pod jeden príspevok napísal, že skôr ako niekoho obviniť je potrebné si položiť otázku Cui bono,  (komu to prospieva) a usilovať sa hľadať na ňu poctivú odpoveď. Novinári spolu s opozíciou s prezidentom na čele sa začali predháňať pred kamerami, mávať tam s papiermi  a tvrdiť, že je to „skorumpovaná vláda“ na čele s Ficom a Kaliňákom, ktorú  treba zbaviť moci, buď generálnou rekonštrukciou (rozumej bez ministrov za SMER SD), alebo predčasnými voľbami.

Za týmto účelom sa konali porady u prezidenta, kde sa opozičné strany radili, ako to dosiahnúť. Zároveň prostredníctvom tlače a médií vôbec, za aktívnej účasti aktivistov tzv. mimovládnych organizácií sa mobilizovali organizácie a najmä žiaci a študenti zo stredných a vysokých  škôl na protestné zhromaždenia a pochody s jasným zameraním proti terajšej legitímnej vláde! A keďže prvý pokus sa celkom nevydaril podľa ich predstáv,účasť bola vo všeobecnosti nízka, rozhodli sa zopakovať akciu  o týždeň. Dosiahli toho, že predstavitelia a garanti toho, že školy nebudú  využívané na presadzovanie politických zámerov, teda rektori, a dekani zrušili piatkové odpoludňajšie vyučovanie a žiakom udelili tzv. dekanské, rektorské voľno! Žiaci a študenti tak tvorili rozhodujúcu masu demonštrujúcich, a aktívne sa podieľali na príprave rozličných politických hesiel, plagátov s ktorými účastníci mávali, či vykrikovali.  Čo už mladosť-pochabosť!

Keď si toto všetko dáme dohromady, spolu s nepríčetným obviňovaním jednych a tých istých protagonistov bažiacich po moci, ku ktorej sa nevedia dostať prostredníctvom demokratických volieb, tak to skúšajú pomocou organizovaného puču! Teda odpoveď na otázku Cui bono je na biele dni!  Celá táto fraška, ktorej súčasťou sú aj zavraždené obete, vonkoncom neprospieva R. Ficovi, ani SMER SD, ani nie celej koalícii, ktorá po dva roky úspešne riadila túto krajinu, a kde ešte pred nedávnom sám predseda strany MOST-HÍD si nevedel vynachváliť koalíciu, v ktorej stačí si podať ruku a povedať slovo, a vie že sa dodrží. Čo podľa neho tomu tak nebolo vo vládach, v ktorých pôsobil predtým.  Slovom, komu to najmenej vyhovuje je práve terajšia vláda a koalícia, ale naopak veľmi hrá do karát opozícii, ktorá sa chce zmocniť moci, a prezidentovi, ktorý vidí šancu sa stať opätovne prezidentom, za podpory pučistov, novinárov a časti tzv. umeleckej obci. Spojili sa pod ochrannými krídlami „Dobrého anjela“ všetci podporovatelia migráce, drog,  gayovia, antismeráci, ktorých výdatne podporuje zahraničie nielen vyhláseniami ale aj financiami.

Dnes kričia, že nedôverujú polícii, že niet záruky že sa trestný čin vyšetrí, volajú po zahraničnej   pomoci, a pod. Komu celkom nenávisť nezastrela zdravý rozum, ten si musí spomenúť na prvé vystúpenie predsedu vlády po tom hroznom čine. Vyhlásil, že je to útok proti slobode a demokracii, zároveň vyzval, všetkých a teda aj opozíciu aby dali hlavy dohromady aby sa vrah a prípadný objednávateľ čo najskôr našli, okolnosti vyšetrili a viníci boli potrestaní! Akej odpovede sa mu dostalo? Prezident sa lyžoval a čo sa deje v jeho krajine mu bolo ukradnuté. No a keď sa „zobudil“ a opozičníci už strácali nervy sa vytiahol pred kamery a „štátnicky“ sa pridal nie k upokojeniu a umravneniu nedočkavej opozície, ale k povaleniu vlády! No povedzte je tak ťažké si zodpovedať otázku Cui bono?

Kto by si chcel vypočuť rozhovor p.Žitného je na tejto adrese: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zadna-mafie-jana-kuciaka-zavrazdil-amater-slovensky-novinar-zpochybnuje-verzi-policejniho-prezidenta-43418

K výročiu, ktoré „otriasa“ Maďarskom aj po 100 rokoch. (-2)

18.05.2020

Rozpad Uhorska a vznik nástupníckych štátov. Pripomeňme, v októbri roku 1918 vstúpil proces rozkladu Rakúsko – Uhorska do vrcholného štádia. Vrcholil aj boj doma aj za hranicami Uhorska za sebaurčovacie právo Čechov a Slovákov a ich úsilie o utvorenie spoločného štátu Československej republiky (ČSR). A 28.októbra 1918 Národným výborom v Prahe a 30.októbra 1918 [...]

K výročiu, ktoré „otriasa“ Maďarskom aj po 100 rokoch. (-1)

18.05.2020

Cestu k Trianonu si dláždili Maďari. Noviny na Deň víťazstva 8. mája 2020 priniesli správu, že maďarský premier Viktor Orbán študentom, ktorí sa zúčastňujú maturitných skúšok s prianím veľa šťastia pridal aj „obrázok s globusom označujúcim hranice územia historického Uhorska“ .. Proti takejto premierovej „výuke zemepisu“ sa ohradili [...]

Iredenta znovu ožíva!

27.04.2019

Pred Slovenským veľvyslanectvom v Budapešti (ale nielen tam) sa v sobotu 13. apríla t.r. konalo protestné zhromaždenie, ktorého organizátorom bolo „Hnutie Maďarov“ (Mi hazánk mozgalom). Podľa organizátorov, zhromaždenie sa konalo ako „protest proti krivdám páchaným na Maďaroch na Slovensku“, ktorých údajným ostatným prejavom bol schválený zákon o štátnych [...]

Kirjat Šmona / Izrael / Libanon /

Explózie v Iráne. USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 111232x
Priemerná čítanosť článkov: 2927x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy