Založ si blog

Čo sú to za mladí ľudia na ktorých „celý svet pozerá“ (prezident Kiska). ..

…či  nevinní mladí ľudia (Nicholsonová-Ďurišová), ktorí usilujú o slušné Slovensko?

V niektorých internetových novinách som čítal, že spisovateľ G. Murín podal na generálnu prokuratúru SR,  na organizátorov protestov trestné oznámenie s požiadavkou objasniť kto sú to, čo robia, kto ich financuje a pod. Veru aj mňa to zaujímalo. Pamätám sa na oné časy,keď sa mladí začali spoločensky angažovať a pod heslom „Mládež vedie Brno“, „Mládež vedie Prahu“ a pod. neslávne skončili. Ale k veci. Kto sú teda tí, na ktorých celý svet pozerá, čo usilujú o slušné Slovensko?

Katarolína Farská

Vyštudovala gymnázium v Dubnici nad Váhom. Prvý a svoj jediný blog uverejnila 2.12.2016 na DenníkuN (propagácia prezidenta Kisku, imigrácie, privatizácií, opozície). V súčasnosti pôsobí v Slovenskej debatnej asociácií (SDA). Slovenská debatná asociácia je mimovládna organizácia, ktorej riaditeľom bol Martin Poliačik (SaS). SDA financujú Sorosové mimovládne organizácie, ako napr. Open society foundation (OSF).

Juraj Šeliga

Študoval na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity v Trnave a na škole Kolégium Antona Neuwirtha (Letná univerzita o etike, politike a kultúre).Na škole vyučuje napr. Anna Záborská (KDH) či Jozef Mikloško (KDH) slovenský politik, bývalý podpredseda vlády ČSFR a bývalý veľvyslanec Slovenska v Taliansku. Je starším bratom Františka Mikloška (KDH) či Marcel Mikolašik, syn europoslanca Miroslava Mikolašika (KDH). V súčasnosti pôsobi Juraj Šeliga ako právnik v mimovládnej organizácii Via Iuris. Túto mimovládku okrem iných finančne podporuje aj Open Society Foundations Georga Sorosa a Americká ambasáda.Najväčším “sponzorom” je Sorosova Open society foundations, ktorá cez granty darovala mimovládke Via Iuris až 82 000 eur, čo predstavuje vyše 25 % zo všetkých jej príjmov. Druhým najväčším darcom so sumou 52 000 eur je Nórský finančný mechanizmus (nadácia otvorenej spoločnosti), za ktorým tiež stojí miliardár George Soros.

Katarína Nagy Pázmány

Vyštudovala psychológiu na Univerzite Komenského v Bratislave. V mimovládnej organizácii Živica vedie Komenského inštitút pod záštitou prezidenta Andreja Kisku, kde si medzi sebou pedagógovia vymieňajú skúsenosti, rady a problémy. Je v najužšom kruhu organizátorov súčasných protestov, ktorí žiadajú napríklad dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a novú dôveryhodnú vládu. Partnermi mimovladky su: ESET, MICROSOFT, ORANGE, TELEKOM CI VARKEY FOUNDATION. Spoločnosť ESET financuje politickú stranu PROGRESÍVNE SLOVENSKO. Spoločosř ORANGE bola spájaná často s KDH.

Nuž toto nie sú všetci, ale aj táto vzorka dokumentuje, že prepojenia na destabilizáciu Slovenska nie sú len domácej proveniencie, ale ako naznačil aj premier JUDr. Robert Fico plazia sa priamo k Sorosovi a iným medzinárodným nadáciám, ktoré so Slovenskom nehrajú poctivú hru!

(Prevzaté z publikovaných materiálov na facebooku)

K výročiu, ktoré „otriasa“ Maďarskom aj po 100 rokoch. (-2)

18.05.2020

Rozpad Uhorska a vznik nástupníckych štátov. Pripomeňme, v októbri roku 1918 vstúpil proces rozkladu Rakúsko – Uhorska do vrcholného štádia. Vrcholil aj boj doma aj za hranicami Uhorska za sebaurčovacie právo Čechov a Slovákov a ich úsilie o utvorenie spoločného štátu Československej republiky (ČSR). A 28.októbra 1918 Národným výborom v Prahe a 30.októbra 1918 [...]

K výročiu, ktoré „otriasa“ Maďarskom aj po 100 rokoch. (-1)

18.05.2020

Cestu k Trianonu si dláždili Maďari. Noviny na Deň víťazstva 8. mája 2020 priniesli správu, že maďarský premier Viktor Orbán študentom, ktorí sa zúčastňujú maturitných skúšok s prianím veľa šťastia pridal aj „obrázok s globusom označujúcim hranice územia historického Uhorska“ .. Proti takejto premierovej „výuke zemepisu“ sa ohradili [...]

Iredenta znovu ožíva!

27.04.2019

Pred Slovenským veľvyslanectvom v Budapešti (ale nielen tam) sa v sobotu 13. apríla t.r. konalo protestné zhromaždenie, ktorého organizátorom bolo „Hnutie Maďarov“ (Mi hazánk mozgalom). Podľa organizátorov, zhromaždenie sa konalo ako „protest proti krivdám páchaným na Maďaroch na Slovensku“, ktorých údajným ostatným prejavom bol schválený zákon o štátnych [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 111259x
Priemerná čítanosť článkov: 2928x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy